Langt de fleste voksne mennesker har en eller flere fritids interesser – og nogle ynder at dyrke deres hobbies i hjemmet. Dette er forholdsvis nemt hvis man for eksempel elsker at strikke eller hækle. Men skal der bruges mere plads til udfoldelse er det en god idé at indrette et decideret hobbyrum.

Kælderen – det perfekte sted for et hobbyrum

Uanset om du skal bruge et fitnessrum, et øvelokale, et atelier eller måske et keramik værksted er kælderen særdeles velegnet. Når du bruger et kælder rum som hobbyrum kan du hygge dig ganske uforstyrret. Samtidig undgår du at forstyrre andre medlemmer af familien, for eksempel ved at optage plads i stuen eller i køkken alrummet.

Med et hobbyrum i kælderen skal du ikke tænke på konstant at skulle rydde op efter dig når du har udfoldet dig, men kan lade projektet hvile til næste dag hvor du så kan genoptage det. Og så er kælderen som regel forsynet med beton eller cementgulve hvilket betyder at du kan placere tunge redskaber derpå – eller spilde maling og lignende – uden at du ødelægge gulv belægningen.

At indrette et hobbyrum i kælderen kræver selvfølgelig en fuld kælder som er godkendt til beboelse. Kælderen skal være vel udluftet, enten gennem vindue eller via et ventilations anlæg, og gerne med mulighed for at åbne et eller flere vinduer. Ellers risikerer du hurtigt at indeklimaet i dit hobbyrum bliver usundt og ubehageligt – især hvis din hobby inkluderer eksempelvis olie maling og dertil hørende kemikalier. Og har du tænkt dig at dyrke fitness i kælderen er det ekstra og særligt vigtigt at du har mulighed for at holde luftens fugtighed nede, således at der ikke opstår fugt skader og skimmelsvamp i dit hobbyrum.

Du kan læse mere om hvorledes du opbygger og indretter et passende hobbyrum i din bolig på husblog.dk