Står du og skal til at fraflytte din lejlighed? Så har du allerede godt travlt med at få pakket alle dine ting ned i kasser og poser, og klar til at transportere det videre til din nye bolig. Før du flytter ud fra din lejlighed, er der naturligvis nogle ting, som du skal være opmærksomme på. Har du f.eks. husket at få malet? I dette indlæg vil vi give dig tre gode råd til, hvad du skal gøre, hvis du står og skal flytte fra din lejlighed. 

1. Hvad siger din kontrakt

Da du flyttede ind i din lejlighed eller bolig, har du uden tvivl skrevet under på en kontrakt. I denne kontrakt vil der være sektioner og paragraffer, som du skal være særlige opmærksom på, når det kommer til fraflytning af din bolig. De fleste udlejere vil have nedskrevet nogle forholdsregler, hvilket du som lejer, skal være opmærksom på. Det kan f.eks. være maling af lejligheden, gulvafslibning eller noget helt tredje. Så før du endeligt overdrager nøglerne, skal du i hvert fald læse kontrakten godt igennem. 

2. Hvis du skal male

Hvis din kontrakt siger, at du skal male før du fraflytter, så skal du naturligvis det. Det forekommer meget ofte, at lejere skal male, før de flytter fra lejligheden. Her skal du så være opmærksom på, hvordan malerarbejdet skal udføres. Skal det være af professionelle eller er det okay, hvis du selv klarer arbejdet? Det kommer an på udlejeren. Det kan være de ønsker en bestemt maler fra et firma, som de bruger hyppigt eller de overlader det til dig at finde et malerfirma. Uanset hvad, så kan en professionel maler sikre, at du ikke løber i problemer med udførelsen af malerarbejdet. 

3. Hvis du skal slibe gulvene

Gulve forbliver ikke altid pæne. Derfor kan du risikere at skulle få gulvet i din lejlighed slebet, før du fraflytter. Det er igen noget, som du kan læse i kontrakten. Her er det ligeledes vigtigt, at du og din udlejer bliver enige om, hvem der skal gøre hvad. Skal du betale eller skal udlejeren? Det fremgår måske ikke i kontrakten, så derfor er det vigtigt, at du får styr på det. Du skal huske at få en kvittering, så du kan fremvise, at arbejdet er gjort. Det kan være i tilfælde af, at din udlejer prøver at snyde dig ved at opkræve penge fra dit depositum. Så er det bedre at være på forkant.