Når du skal købe en bil, er det vigtigt, at du ikke udelukkende fokuser på, hvad bilen koster at købe. Det er mindst lige så vigtigt at du finder ud af hvad det vil koste at have bilen. Som udgangspunkt vil en ældre bil være dyrere i drift end en yngre bil, da der vil være flere omkostninger til reparationer, højere benzin forbrug og sidst men ikke mindst, vil afgifterne være højere.

Som regel vil det være billigere at bruge flere penge på bilen og så spare på driftomkostningerne. Du vil også få en bedre bil at køre i. Du kan f.eks. finde gode brugte biler i Fredericia, med fornuftige totalomkostninger. 

Lær bilen at kende før du køber

Uanset om det er en nyere eller ældre bil du går og overvejer er det vigtigt at du både kender biltypen og den enkelte bil godt inden du siger ja tak til bilen. Start med at læse op på bilmodel og lær dens svagheder at kende. Er de dyre skal det afspejle sig i prisen. Undersøg også hvis muligt hvad tidligere ejere syntes. Har de været glade for bilen og anbefaler de den eller siger de “aldrig igen”. 

Når du står over for den bil du overvejer at købe, så bed om lov til at køre en tur i bilen. Det skal ikke blot være en tur rundt om hjørnet. Det skal være mindst en halvtime og du skal både på motorvejen og rundt i byen. Vil køber ikke lade dig få en tur, så drop købet og find en anden. 

Det er også en god ide at køre bilen forbi en uvildig mekaniker og få ham til at sige god for bilen. Der kan være mange penge at spare, da de typisk finder flere kendte som ukendte fejl, som enten skal laves eller også betyde et nedslag i prisen.