Renovering er jo ikke bare nødvendigt, når man skal have noget til at holde længere, så man lige giver det en tur, som der måske er beskrevet i en brochure, eller som man får at vide fra en sælger.

Det kan også være, når man har ladet noget stå og passe sig selv for længe, fordi man havde glemt det, eller fordi der ikke var midler til at gøre noget ved det, så det skal have den store overhaling nu.

Dog kan det også tænkes, at en renovering er nødvendigt efter nogle skader, som man selv har udført. Det kan være sådan noget bestemt som renovering i Frederikshavn, hvor man har fået udført nogle skader på ens hjem.

Den slags gør man jo ikke med vilje, men det kan være fordi, man har udført noget håndværkerarbejde, som man i bagklogskabens lys burde have ladet reelle håndværkere stå for.

Erkend dit nederlag

Det er træls nok her i Nordjylland, hvor man nok går stille ved dørene med, at man har lavet en gigantisk bommert, så man ikke kan nøjes med mindre reparationer, men at man vitterligt skal hen at renovere nogle større områder.

Det kan være, at de her små skader faktisk har afsløret, at der skulle en større renovering til, og så kan man jo bare udlægge det for ens venner og naboer, at man netop havde den mistanke, så der var ikke tale om skader, men om undersøgelser.

Hvis man stadig ikke kan slippe afsted med det, så kan man jo hyre nogle håndværkere længere væk fra, som ikke kan afsløre noget for lokalmiljøet, så længe de ikke direkte snakker med andre lokale.

Senere kan man så forklare omverden, at man fik lave en tilbygning eller noget, men så må man også bare sørge for, at det afspejler sig i boligen, hvis nogle skulle kigge ind.