Det korte svar på spørgsmålet stillet oven for er ja – man kan faktisk godt reparere den beskadigede emalje i et gammelt badekar. Er du således i besiddelse af et skrammet, ridset og misfarvet badekar er der ingen grund til at smide det ud.

Du vil nemlig med stor sandsynlighed kunne få det til at stå som nyt igen. Og det helt uden at det kommer til at koste dig en mindre formue.

Hvorfor sætte badekarret i stand?

Måske tænker du at det ikke er umagen værd at beholde det gamle badekar. Står du for at skulle renovere dit badeværelse har du måske planlagt at skrotte badekarret i den anledning og i stedet enten anskaffe et nyt et af slagsen eller i stedet mure en bruseniche op.

Men her skal du tænke på at det ikke er helt uden hverken økonomiske eller tidsmæssige omkostninger at skille sig af med et badekar. Hele soklen skal brydes ned for at få karret ud – og så skal det bortskaffes på forsvarlig vis. Et nyt badekar skal indkøbes og monteres.

Har du valgt at opføre en bruseniche skal du muligvis i gang med at flytte afløbet – og her skal der en autoriseret VVS installatør til.

Det er faktisk meget billigere og ikke nær så tidskrævende at få en dygtig badekarsmaler til at renovere badekarret. Dette sker ved en proces som kaldes reemaljering.

Ved en reemaljering renses badekarret op indvendig og ny emalje påføres. Dette tager sjældent mere end højst fire timer. Så skal emaljen hærde i et døgns tid. Og så er dit badekar parat til atter at blive taget i brug.

Hvem kan udføre en reemaljering?

En badekarsmaler med de rette remedier og tilstrækkelig ekspertise kan uden problemer reparere emalje badekar, og få dit badekar til at stå som nyt. Kontakt Emaljespecialisten.dk og hør mere.