Du kender det jo godt: hvis du har et helt tomt lokale med for eksempel et trægulv i, før man flytter alle ens møbler og andet habengut ind, så giver det et ekko, når bare ens sko rammer gulvet, og man taler sammen – børnene vil endda nok forsøge at udnytte dette fænomen.

Når man så sætter møblerne ind, så skærmer man jo af for, at lydene nemmere kan bevæge sig frit omkring i rummet, og det er også kun rart, da sådan et rungende ekko kan blive irriterende i længden.

Men var du klar over, at det faktisk både kommer an på, hvad ikke alene ens gulv er lavet af, men også ens vægge og loft?

Nogle materialer modtager og sender lydbølgere videre bedre end andre, og træ er virkelig god til den slags. Tænk bare på, hvor meget slagtøj man laver af træ, og man udvælger nøje træsorten, størrelsen, tykkelsen og meget mere.

Så det kan faktisk betyde en hel masse for ens rums rumklang afhængigt af, hvilket slags trægulv man har inde i lokalet.

Og tror det eller ej, men man kan faktisk opleve en forskel ved dette både før og efter, man har lavet en gulvafslibning.

Det kan lyde langt ude, men forestil dig, at der er kommet pletter på gulvet, som kan være af maling, tyggegummi eller andet, som opsamler fremfor at sende lydene videre. Det samme sker med revner og knaster i gulvet, som ødelægger akustikken.

Man ønsker jo hellere ikke et slagtøj med hul i, det ødelægger jo bare instrumentet.

Og bare et stort lag skidt og snavs kan også være med til at forværre muligheden for en god akustik i lokalet.

Så når du tvivler, om en gulvafslibning kan gøre en forskel, så kan du jo forhøre dig hos Gulvkanonen, der bestemt kan svare dig på det.