Det bedste, man kan gøre, når der er en forstående gulvafslibning, er, at man gør det mest muligt tilgængeligt for arbejdsfolkene at komme til at udføre deres arbejde med deres værktøjer i det eller de lokale(r), som arbejdet skal finde sted i.

Derfor skal man forsøge at fjerne så meget, som der er muligt, når arbejdet skal finde sted, hvilket vil sige både en selv og andre, men specielt også møbler og alt andet, som der ikke er naglet fast til væggen eller gulvet – nogle gange bliver man endda måske nødt til at fjerne nogle ting, der ellers er skruet eller sømmet fast.

Man opdager måske endda også ting, der har stået stille så længe, at det næsten er groet fast med gulvet via snavs og så videre.

Men derfor skal så meget som muligt stadigvæk ud – men hvad gør man lige af det?

Man må finde plads til sagerne under en gulvafslibning

Måske bor man et sted, hvor der ikke er meget plads at gøre godt med, så man har ikke lige et andet lokale eller et luftrum, hvor man kan gøre af sagerne i mellemtiden.

Selv hvis man bor et større sted, så har man måske kun haven, hvor der er plads, og der vil man trods alt ikke tage chancen, hvis nu det skulle begynde at regne, eller der opstår andre problemer udenfor, mens gulvafslibningen står på.

Så man må næsten høre ad, om der er en nabo, hvor man kan have tingene stående imens, for det er trods alt kun et enkelt rums inventar, som der er tale om; hvis der er tale om flere rum, så må man tage gulvafslibningen i etaper eller høre, om der er andre steder, hvor der er mere plads, hvor man kan have ens ting opmagasineret.

Om nødvendigt må det finde sted i en lagerbygning, hvor man betaler for et rum til formålet.