Murerfaget er et ældgammelt fag i Danmark og det var sydeuropæiske munke, der for snart 1000 år siden kom til Danmark for at lære og hjælpe med at bygge nye store murstenskirker i det nykristne land. Man fandt samtidig ud at den danske muld var fuld af ler og derfor god til at lave mursten. Det betød at også udenfor kirkerne kom der gang i efterspørgselen, da et murstenshus er langt mere velegnet til at holde kulden ude i de lange kolde danske vintre.

Det kom også til et opgør mellem de almindelige murer og munkene et par hundrede år senere og munkene måtte holde sig til det religiøse. I dag laver en murer langt flere opgaver end at bygge kirker og murstenshuse, selvom der arbejdes aktivt på at de gamle tekniker ikke går i glemmebogen. I dag arbejder en murer blandt andet med at murer vægge op, både inde og udendørs, lave badeværelser, så de har den rigtige hældning og der ikke kommer vandskade til at renovere facader på gamle murstenshuse.

Find den rigtige murer

Har du en murer opgave og evt. leder efter en murer i Frederikshavn kan du med fordel kontakte flere og få et tilbud tilsendt. Det kan godt betale sig at bruge den tid det tager at finde den rigtige. Ved at indhente flere tilbud finder du ud af hvor prisniveauet ligger og at du ikke har været så uheldig at ringe til den første og dyreste murer i området. Ved at undersøge de forskellige murer i området, er du også med til at sikre at også finde en, der er i stand til at løse opgaven som aftalt. Hvis det er en større opgave, så bed om et par referencer og ring til dem og hør hvad deres oplevelse med den nævnte murer var. Både positivt som negativt.