Du har måske hørt udtrykket æteriske olier. Men ved ikke helt hvad det indebærer. Æteriske olier er meget koncentrerede udtræk af planter, blomster, træer eller frugter, som er karakteriseret ved en intens duft. Blandt de mest kendte er appelsin olie, lavendel olie og rosen olie, som ofte bruges i parfumer eller i duftlys.

Hvordan kan jeg få glæde af æteriske olier?

Æteriske olier tjener mange forskellige formål. Nogle virker opkvikkende, andre beroligende – og så er der æteriske olier som kan gavne dig hvis du er forkølet eller har influenza. Æteriske olier så som kamfer olie, eukalyptus olie, pebermynte olie eller mentol olie er kendte for at kunne virke slimløsnende og lindrende, når man er syg.

Har du eksempelvis stoppet næse, kan du koge en gryde vand og dryppe et par dråber mentol olie i lige når den har kogt. Med et håndklæde som dækker gryden og dit hoved kan du indånde dampende, og på den måde få ”gennemtræk”. Pebermynte olie er kendt for at kunne lindre mavesmerter og virke dulmende når du har ondt i halsen. Og kamfer olie kan smøres på brystet for at hjælpe vejrtrækningen på vej under forkølelse.

Hvis du blot ønsker at få dit hjem til at dufte himmelsk, kan du investere i en duftlampe. En duftlampe har næsten samme udformning som de fyrfade, vil bruger, når teen skal holdes varm. I stedet for en tepotte er der placeret en lille skål over fyrfadslyset. Heri dryppes æteriske olier efter eget valg sammen med demineraliseret vand. Når vand og olie varmes op, vil en liflig duft brede sig i stuer og værelser.

Med en duftlampe kan du, i modsætning til et duftlys, selv vælge hvilken duft du ønsker. Og så er en duftlampe billigere i længden.

Du kan finde et stort udvalg af æteriske olier på veracura.dk