Det kan være svært at vælge de rette farver til hjemmet, og hvis du ikke er en ørn til det, kan du i stedet lade dig inspirere af den gammel indretningskunst Feng Shui.

Feng Shui er en oldgammel kunst, der tager udgangspunkt i det fakta, at farver påvirker os mennesker. Både vores fysiske, psykiske og emotionelle velbefindende er afhængige af, at vi omgiver os med de rette farver.

Vi har talt med en maler, der ved lidt om sagen (https://malerkanonen.dk/maler-koege/) for at få en overordnet idé om, hvordan forskellige farver påvirker os.

7 farver og deres energier

1) Orange

Ifølge Feng Shui stimulerer glade farver appetitten, ligesom de er et godt udgangspunkt for sociale aktiviteter og gode samtaler. Netop derfor er orange et godt valg til køkkenet eller spisestuen, hvor I som familie mødes og hygger.

2) Grøn

Grøn virker healende og giver en afslappet energi til rummet. Den er ikke så voldsom som orange, så hvis du vil gå med en mere dæmpet farve i køkkenet, er den grønne nuance god her.

3) Jordfarver

Naturlig jordfarver skaber en rolig og varm atmosfære i rummet, og derfor kan det være et godt valg til enten stuen eller soveværelset, hvor du kan vil have lidt fred, ro og harmoni.

4) Gul

På linje med orange er gul en opløftende og stimulerende farve, der samtidig sparker din kreativitet igang. Dermed er den et godt valg til kontoret, hvor du skal være kreativ og produktiv.

5) Blå

Den blå farve symboliserer ifølge Feng Shui vandet, og derfor virker den rensende på dit sind. Brug den i badeværelset eller i soveværelset.

6) Rød

De rødlige toner står for kærlighed, og derfor tror mange fejlagtigt, at det er en god farve til soveværelset, men da den er ret skrap, gør den sig faktisk bedre i køkkenet.

7) Lilla

Sarte lilla farver er romantiske og rolige, og de virker perfekt i dit soveværelse.