At benytte sig af en form for turistkørsel gør, at man slipper for mange af de opgaver, man ellers selv skulle stå for.

Og det er jo virkelig rart på en ferie, at man netop kan lægge hovedet til side, så man lader andre om at klare sagerne for en, så man kan slappe helt af selv.

Dette gælder både, hvis man vælger en pakkeløsning, hvor man både får sørget for transporten og hotellet samt de oplevelser, man skal lave undervejs, eller man om deler de opgaver op og vælger delelementer selv – eller man bare lade sig at få klaret en enkelt opgave for en, så man kan bestemme resten selv.

Dog er det ikke altid lige fordelagtigt at benytte sig af den løsning, og her skal vi ikke tale om, at man skal leve med at følges med andre, som kan have sine besværligheder, men manglen på selvbestemmelse.

Nogle gange vil man gerne bestemme selv

For det første er det måske ikke en daseferie, man gerne vil på, men hvor man selv vil vælge afrejse- og ankomsttidspunkterne helt selv, samt at man kan bestemme, hvad man vil gerne vil se – og hvornår.

Desuden kan det da også tænkes, at man gerne vil et sted hen, hvor man ikke kan få turistkørsel til, eller man vil opleve nogle ting, som ikke er indlagt i et program og som måske er så nørdede, at det nok kun er en selv, der gerne vil opleve det.

Måske har man så specielle behov, at det simpelthen er lettest, at man kan bestemme transporten selv såsom via en bil, hvis man er svært gående, eller man hurtigt skal have brug for lægehjælp i nærheden, så man kan komme på hospitalet hurtigt.

Således kommer det lidt an på ens ferietype, og hvad man gerne vil opleve undervejs – måske vil man endda selv være guide på sådan en ferie!