Så frygt ej, hjælpen er nær 

… og så tænker du måske: Ej det er den ærlig talt ikke. Men om du vil det eller ej, så skrider tiden jo fremad, og der er altså fundet mange nye metoder hvorpå, du ikke skal stå alene med din tandlægeskræk. Det kan enten være i form af kurser eller meditationer, hvor du lære at håndtere din tandlægeskræk. 

Tandlægeskræk er nemlig noget overraskende mange ligger og døjer med. Det er både noget som voksne og unge kan få, ja der er faktisk ikke rigtig nogen aldersgrænse for, hvornår man bør have tandlægeskræk eller ej. Nogle vokser sig fra den, andre derimod kan have svært med det hele sit liv. 

Hvad sker der, når man er bange for tandlæger?

For de fleste mærker du en sitren i kroppen, som gør, at du næsten ikke kan være i dit eget skind. Du bliver nervøs og begynder at svede, og nogle vil opleve en form for angstanfald. Det er dog meget forskelligt fra person til person, hvordan man reagerer på tandlægens instrumenter, men der er en ting, der er helt sikker, som sker, når du ikke går til tandlægen: Du får ikke fikset dine bisser.

Og hvis du ikke får holdt dine tænder ved lige, vil det oftest resultere i, at behandlingen og ikke mindst prisen vil tage endnu længere tid.

Forstået på den måde, at dine tandproblemer formegentlig vil blive forværret og ende med at koste dig dyrt, hvis ikke du gør noget ved problemet løbende. Det betyder selvfølgelig, at du skal besøge din tandlæge i hjørring noget oftere – men det betyder også at besøgene ikke bliver ligeså rædselsfulde, som de kan blive, hvis man ikke har været til tandlæge længe. 

Med andre ord. Jo mere du udsætter det, desto mere kan det ødelægge dit tandkøb og tænder.