Firs procent (80%) af alle mennesker vil på et tidspunkt i deres liv opleve smerter i ryggen. Rygsmerter er et symptom forårsaget af adskillige, forskellige tilstande. Det er en af ​​de mest almindelige årsager til, at folk har svært ved at passe et arbejde og ser en læge eller fysioterapeut. Heldigvis er langt de fleste rygsmerter forårsaget af tilstande der meget let kan behandles med stor succes. Generelt er lændesmerter noget, du kan undgå med lidt ekstra viden om nogle rygplejestrategier og rygøvelser. Søg derfor venligst råd hos en professionel, der kan hjælpe dig med dine specifikke lændesmerter.

Smerter nederst i ryggen

Hvad kan forårsage alvorlige lændesmerter?

Akutte lændesmerter er oftest forårsaget af en pludselig skade på muskler og ledbånd, der understøtter ryggen. Smerten kan være forårsaget af muskelspasmer eller en belastning i muskler og ledbånd. Men nogle gange kan der være en anden, og mere alvorlig årsag.

Pludselige smerter i ryggen

Muskelstamme eller muskelspasmer

Rygmarvsskade

Kompressionsfrakturer, fx osteoporose

Iskiasnerven

Kræft i rygsøjlen

På trods af at de fleste lænderygsmerter ikke er noget at bekymrer sig for, udover at de kan gøre hverdagen hård og at det kan være svært at udføre de de opgaver som man ellers ikke har noget problem med. Men lændesmerter kan også være forårsaget af tilstande som:

Abdominal aortaaneurisme

Infektion af rygsøjlen (osteomyelitis, discitis)

Nyreinfektion eller nyresten

Forskellige former for gigt: f.eks. Leddegigt, psoriasisgigt.

Forplantningsorganer til kvinder: F.eks. Graviditetskomplikationer, cyster i æggestokkene eller kræft, eller endometriose

Netop derfor er det meget vigtigt at du sammen med din læge eller fysioterapeut finder ud af hvad årsagen til dine lændesmerter er. Når I sammen har fundet svaret, kan I sørge for at du får den helt rigtige behandling

Start med et besøg hos http://www.hoerningfys.dk/ hvor du vil få den bedste behandling til ryg og resten af kroppen.